nederland

Kamer wil opheldering over snelwegpolitie

Door ANP - 03 november 2016

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer wil opheldering over het bericht dat de snelwegpolitie verdwijnt. Het gaat om twintig man van de Landelijke Eenheid van de politie die met snelle auto’s zogeheten verkeershufters op de snelweg aanpakt. RTL Nieuws meldde het nieuws donderdag.

,,De VVD wil meer tekst en uitleg”, zei Barbara Visser in een debat met minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) in de Tweede Kamer. Ook PvdA, CDA en PVV willen weten hoe het precies zit. CDA’er Martijn van Helvert wil dat Schultz hier ,,hard stelling tegen neemt”.

Volgens Schultz wil het ministerie van Veiligheid en Justitie de aanpak van verkeershufters ,,op een andere manier organiseren”. Het is de intentie om met de nieuwe organisatie tot meer aanhoudingen te komen. Het besluit is nog niet officieel naar buiten gebracht.