nederland

Koenders stelt brexit-taskforce in

Door ANP - 04 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een vijfkoppige Taskforce Brexit opgericht. Die houdt zich voorlopig nadrukkelijk bezig met de voorbereiding op de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over het Britse vertrek, liet een woordvoerder van minister Bert Koenders vrijdag weten.

De onderhandelingen kunnen pas beginnen als de Britten hun vertrek officieel hebben aangekondigd. Premier Theresa May mikt nog altijd op eind maart.

De taskforce beraadt zich op de Nederlandse inzet op het gebied van onder meer economie, migratie, justitie, defensie en veiligheid en maakt ook gebruik van expertise van andere ministeries. Die treffen op hun eigen beleidsterrein echter ook voorbereidingen.

Het brexit-team van Buitenlandse Zaken kan worden uitgebreid als dat nodig wordt geacht. Ook kunnen experts van buiten het ministerie worden ingeschakeld.