nederland

Lichaam Oirschot was van Belgische kickbokser

Door ANP - 27 november 2016

OIRSCHOT (ANP) – Het lichaam dat donderdagmiddag is gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot is zeker van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. De politie maakte zondag bekend dat de identiteit van het stoffelijk overschot definitief is vastgesteld. Wat de doodsoorzaak is wil de politie nog niet bekendmaken. De uitslagen van het toxicologisch onderzoek moeten nog binnenkomen.

Donderdag rond 15.00 uur werd het lichaam van de man in het kanaal ontdekt. Hoe hij in het kanaal terecht is gekomen is nog onduidelijk.

De Bonte (26) verdween op 5 november. Hij was op een feestje van zijn sportschool en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar. Hij kwam nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best.

De politie roept getuigen op zich te melden.