nederland

Lubach in race voor Gouden Televizier-Ring

Door ANP - 23 november 2016

HILVERSUM (ANP) – Programmamaker Arjen Lubach maakt met zijn programma Zondag met Lubach volgend jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De organisatie maakte woensdag de eerste vijf genomineerden voor de prestigieuze prijs bekend.

Andere kanshebbers zijn de programma’s Dance, dance, dance (RTL4), Dokter Tinus (SBS6), Expeditie Robinson (RTL5) en Heel Holland bakt van Omroep Max.

De vijf programma’s eindigen bovenaan de lijst in de eerste van vier voorrondes waarin het publiek online de kanshebbers kan bepalen. Hier komen uiteindelijk twintig genomineerde programma’s uit. De organisatie geeft daarna nog vijf wildcards uit waarmee het totaal op 25 uit komt. Het publiek pikt vervolgens drie inzendingen uit dit overzicht die in de finale om de ring gaan strijden.

De prijs voor het beste televisieprogramma ging dit jaar naar Floortje Dessing voor haar reisprogramma Floortje naar het einde van de wereld.