nederland

Maassluis wijst plek toe voor protest intocht

Door ANP - 07 november 2016

MAASSLUIS (ANP) – Voorstanders van Zwarte Piet staan zaterdag langs de route van de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis. De gemeente heeft een plek aangewezen waar de betogers, op initiatief van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU), van zich mogen laten horen.

Het gaat om de kruising van de Fenacoliuslaan met de Zuiddijk, liet een woordvoerder van de gemeente weten. NVU-partijleider Constant Kusters wilde maandag niet zeggen met hoeveel mensen hij komt. Het motto van de actie is: ‘Wij schamen ons niet voor zwarte Piet! Stop de kinderfeest haters!’, zo staat te lezen op de website. De partij roept verder op alleen naar ,,traditionele intochten” te gaan waar het hulpje van de goedheilig man nog zwart van kleur is en de plaatsen die de pieten aanpassen te boycotten.

Ook tegenstanders van Zwarte Piet hebben een protest aangekondigd.