nederland

‘Man belde zelf over vermiste meisjes’

Door ANP - 21 november 2016

LISSABON (ANP) – De 34-jarige man die is aangehouden in verband met betrokkenheid bij de vermissing van de zestienjarige meisjes Sam Bruijs en Femke Lucas zegt zelf dat hij de politie heeft gebeld. Dat meldt de Portugese krant Correio da Manhã op basis van het politieverhoor.

De Nederlandse man zou de twee meisjes uit Bergen op Zoom vrijdagavond in de Portugese kustplaats Albufeira hebben ontmoet en daarna contact hebben opgenomen met de politie. Hij werd zaterdag samen met de meisjes aangetroffen.

Nederland heeft om de uitlevering van de man gevraagd. Hij wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders.

Sam en Femke werden sinds dinsdag vermist. Ze waren naar Malaga gevlogen en doken later op in Portugal.