nederland

Meer geld voor reddingswerkers Syrië

Door ANP - 21 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Nederland maakt meer geld vrij voor de Syrische hulpverleningsorganisatie White Helmets (Witte Helmen). De organisatie verricht reddingswerk na bombardementen op de Syrische stad Aleppo en geeft voorlichting aan inwoners.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) maakte maandag bekend dat Nederland 1 miljoen euro uittrekt voor een project voor een nieuw sirenesysteem om de bevolking van Aleppo te waarschuwen voor luchtaanvallen en voor betere schuilplaatsen. Voor het dagelijks werk van de White Helmets trekt Nederland 3 miljoen euro extra uit, aldus Koenders, die aangaf dat de organisatie tot nu toe al meer dan 73.000 mensen uit het puin heeft gered.

De vrijwilligersorganisatie ontving eerder al 4 miljoen euro steun van Nederland. ,,Het levensreddende en moedige werk dat de vele vrijwilligers onder vreselijke omstandigheden doen, verdient onze blijvende steun. De helden van Aleppo bieden hoop waar wanhoop heerst”, aldus Koenders.