nederland

Meer mogelijkheden voor politie in Benelux

Door ANP - 18 november 2016

BRUSSEL (ANP) – De Benelux-landen gaan nog nauwer samenwerken bij het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit. Politiemensen uit Nederland, België en Luxemburg moeten daarbij meer mogelijkheden krijgen om op elkaars grondgebied actief te zijn in de jacht op criminelen. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft daartoe vrijdag in Brussel een overeenkomst gesloten met zijn Belgische en Luxemburgse collega’s.

,,Criminelen houden zich niet aan grenzen, en dan moet de politie ook geen last hebben van die grenzen”, aldus Van der Steur. De afspraken tussen de drie landen uit het bestaande Verdrag van Senningen over politiesamenwerking worden aangepast en uitgebreid. Het gaat vooral om het beter uitwisselen van gegevens, om meer mogelijkheden voor grensoverschrijdend achtervolgen van criminelen en het vergemakkelijken van politieonderzoek in een ander land.