nederland

Menzis kondigt forse premiestijging aan

Door ANP - 17 november 2016

WAGENINGEN (ANP) – De premies van zorgverzekeraar Menzis voor een basisverzekering stijgen in 2017 fors. Maandelijks zijn klanten komend jaar 119 euro kwijt, tegen 107 euro dit jaar, een verschil van 11 procent. Menzis kwam donderdag met de nieuwe tarieven naar buiten.

,,De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland. De zorgkosten nemen toe, doordat mensen gemiddeld langer leven en meer zorg nodig hebben, doordat er betere – maar ook steeds duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes beschikbaar komen en door de uitbreiding van het basispakket”, aldus de verzekeraar.

Menzis verwacht dat de zorgkosten in Nederland de komende jaren blijven stijgen. Bij zorgverzekeraars als DSW (dat traditioneel als eerste met de nieuwe premie naar buiten komt) en CZ is de premiestijging voor volgend jaar circa 8 procent.