nederland

Minister gelast extern onderzoek bij politie

Door ANP - 01 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft opdracht gegeven tot een extern onderzoek naar de rol van voormalig korpschef Gerard Bouman bij de geldverspilling door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie. De minister schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer.

Het is nog niet duidelijk wie het onderzoek gaat doen en hoe lang dit gaat duren.

In een intern onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van het Politiedienstencentrum zijn harde conclusies getrokken, werd dinsdag bekend. Grote delen van het budget van de ondernemingsraad zijn onrechtmatig en ondoelmatig besteed en aanzienlijke geldbedragen zijn verspild. Ook ontbrak een goed toezicht.

De nieuwe korpschef Erik Akerboom concludeert dat voormalig voorzitter Frank Giltay van de COR solistisch optrad en onvoldoende verantwoordelijkheidsbesef had.