nederland

Museumnacht Amsterdam trekt 32.000 bezoekers

Door ANP - 06 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – Zo’n 32.000 mensen zijn zaterdag afgekomen op de Amsterdamse Museumnacht. Het evenement was opnieuw volledig uitverkocht en verliep volgens de organisatie zonder ,,noemenswaardige incidenten”.

Ook onder musea en andere culturele instellingen was de belangstelling voor het evenement groot. Een recordaantal van 57 instellingen deed dit jaar mee. ,,Ook waren er meer locaties buiten het centrum dan ooit”, aldus de organisatie.

Bezoekers die lange wachttijden wilden vermijden, konden hun toevlucht nemen tot de speciale Museumnacht App. Die was voorzien van een druktemeter, zodat bezoekers live konden zien hoe lang de rijen waren.

Vooral veel jonge Amsterdammers zouden de kans hebben aangegrepen om in de late uurtjes een kijkje te nemen bij een of meerdere van de honderden activiteiten. Het overgrote deel van de bezoekers zou tussen de 18 en 35 jaar oud zijn geweest.