nederland

NK Tegenwindfietsen stormachtig succes

Door ANP - 20 november 2016

VROUWENPOLDER (ANP) – Nederlandse hield z’n hart vast voor de eerste najaarsstorm, maar de organisatie van het vierde NK Tegenwindfietsen stond te juichen toen ze het weerbericht hoorde. Want hoe harder het waait, des te beter.

Zondag stapten driehonderd vrouwen en mannen op de fiets om bij windkracht 9 tot 11 over de Oosterscheldekering te rijden, een afstand van 8,5 kilometer. Ranke racefietsen zijn bij dit Nederlands Kampioenschap niet toegestaan, dus ging het op doodgewone Hollandse fietsen met terugtraprem.

De wedstrijd verliep stormachtig, maar zonder problemen, aldus de organisatie. Niemand waaide van de waterkering. Bij de heren won Teun Sweere die 22 minuut 30 over de afstand deed. Bij de vrouwen trapte Mathilde Matthysse zich in 28 minuut 09 naar de zege.

Profrenner Johnny Hoogerland werd vijfde in 24.11.