nederland

OM: grote woorden van verdediging Wilders

Door ANP - 23 november 2016

SCHIPHOL (ANP) – De verdediging van Geert Wilders heeft in het strafproces ,,grote woorden gebruikt”, vindt het Openbaar Ministerie. ,,Bij een veroordeling zou uw rechtbank dit mooie vrije land om zeep helpen. Dan vestigt u zelfs een totalitaire staat”, sprak officier van justitie Wouter Bos woensdag tot de rechtbank. Hij reageerde daarin op het door Wilders raadsman Geert-Jan Knoops gevoerde verweer.

Volgens Bos bestaat in Nederland ,,geen onbegrensde vrijheid van meningsuiting als u vrijspreekt en we gaan niet naar een totale onderdrukking als u veroordeelt”.

De aanklager zei op de laatste dag van het Wilders-proces in het Justitieel Complex Schiphol de zaak tot de juiste proporties te willen terugbrengen. Bos meent dat Wilders kan zeggen wat hij wil ,,zolang bevolkingsgroepen maar niet worden gediskwalificeerd, enkel en alleen vanwege hun afkomst of andere intrinsieke kenmerken”.

Geert Wilders heeft later op de dag het laatste woord.