nederland

‘Onderzoek behalve korpschef ook minister’

Door ANP - 02 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Het onderzoek naar de geldverkwisting door de ondernemingsraad van de Nationale Politie moet zich niet alleen richten op oud-korpschef Gerard Bouman, maar ook op de minister van Veiligheid en Justitie. Dat wil bijna de gehele oppositie in de Tweede Kamer.

CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg vindt het belangrijk dat wordt uitgezocht of wellicht steun van de centrale ondernemingsraad is ‘gekocht’ voor de enorme reorganisatie bij de politie. Daarbij moet volgens haar niet alleen naar de toenmalige korpschef worden gekeken, maar ook naar het ministerie. Behalve het CDA, staan ook SP, D66, PVV, ChristenUnie, SGP, Groep Kuzu/ztürk en de Partij voor de Dieren hierachter.

Een groot aantal partijen wil bovendien dat oud-korpschef Bouman hangende het onderzoek op non-actief wordt gezet. Volgens CDA, SP, PVV, ChristenUnie, SGP en Groep Kuzu/ztürk is het niet wenselijk dat Bouman, die tegenwoordig een adviseursfunctie heeft, tijdens het onderzoek gewoon aan het werk is.