nederland

Ophef deert zanger ‘Sylvana’ niet

Door ANP - 21 november 2016

ETTEN-LEUR (ANP) – De Brabantse volkszanger Rob van Daal ziet geen enkele reden zijn nummer ‘Oh Sylvana’ te wijzigen of in te trekken naar aanleiding van de commotie die maandag ontstond om het lied. Zijn manager houdt vol dat het nummer niets met DENK-politica Sylvana Simons te maken heeft. De manager heeft maandag via internet een reeks verzoeken ingediend om door anderen gemaakte videoclips van het net te verwijderen.

,,Het is te triest voor woorden dat anderen deze beelden onder het nummer hebben gezet”, aldus zijn echtgenote en manager Nikki Jeurninck. Rob is gewoon een rasartiest die totaal niet met politiek bezig is. Wij laten dit gedoe overwaaien en gaan uiteindelijk gewoon lekker caranaval vieren met het nummer.”

Volgens de artiest gaat het nummer, geschreven door het muziekduo De Gebroeders Ko, over een Russisch meisje dat gedumpt wordt door haar vriend.