nederland

Paralympische medaillewinnaars toch bij Rutte

Door ANP - 24 november 2016

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse medaillewinnaars van de Paralympische Spelen in Rio werden al een keer officieel gehuldigd door iemand van het kabinet: vicepremier Lodewijk Asscher. Maar nu mogen ze toch ook nog langskomen op het Catshuis bij minister-president Mark Rutte. Hij zal de paralympiërs aanstaande maandag ontvangen.

Rutte zou bij de huldiging van de medaillewinnaars op 21 september zijn, maar hij moest op het laatst afzeggen vanwege de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. De medaillewinnaars gingen toen ook al op bezoek bij koning Willem-Alexander en prinses Margriet op Paleis Noordeinde in Den Haag.

De paralympische ploeg pakte in Rio 62 medailles: 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 keer brons. Daarmee werd Nederland zevende in het medailleklassement.