nederland

Passageproces: viermaal levenslang geëist

Door ANP - 22 november 2016

SCHIPHOL (ANP) – In het hoger beroep van het liquidatieproces Passage hebben de aanklagers Frits Posthumus en Cynthia de Jong dinsdag tegen vier van de tien verdachten levenslange gevangenisstraffen geëist. De andere zes verdachten hoorden straffen tot veertien jaar cel tegen zich eisen.

Onder de verdachten tegen wie levenslang is geëist, is hoofdverdachte Dino S. Het Openbaar Ministerie (OM) omschreef hem op de zesde dag van het requisitoir in de rechtbank op Schiphol als oprichter en leidinggevende van een criminele organisatie die zich toelegde op het voorbereiden en plegen van moorden.

Megaproces Passage draait om zeven onderwereldmoorden in de periode tussen 1993 en 2006 en het beramen van een aantal afrekeningen in diezelfde periode. In het proces sloot het OM deals met twee kroongetuigen, Peter la S. en Fred R.