nederland

Plasterk: hulp voor Aruba na noodweer

Door ANP - 21 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft hulp aangeboden aan Aruba. Het eiland werd afgelopen weekeinde getroffen door zware regenval waardoor onder meer auto’s van wegen spoelden.

Plasterk belde maandag met minister-president Mike Eman van Aruba om te laten weten dat indien nodig de mariniers en het Recherche Samenwerkingsteam kunnen worden ingezet. Tot nu toe was dat niet nodig, maar Plasterk, die schrok van de beelden van de wateroverlast, heeft aangegeven dat dit aanbod blijft staan. ,,Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar de materiële schade is groot en dergelijk noodweer heeft natuurlijk een grote impact op de bewoners van het eiland. Als Nederland een steentje kan bijdragen ter ondersteuning van Aruba doen we dat graag.’’