nederland

Politie Den Haag rekent demonstranten in

Door ANP - 19 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Enkele tientallen demonstranten zijn zaterdagmiddag door de politie in Den Haag ingerekend nadat zij weigerden hun gezichtsbedekking af te doen. De actievoerders mochten een route door het centrum van de stad lopen onder voorwaarde dat zij hun gezichten niet zouden bedekken. Daar hielden zij zich niet aan, waarop de burgemeester de demonstratie verbood.

Aan het bevel van de politie om het Kerkplein in Den Haag te verlaten, werd geen gehoor gegeven. De sfeer werd grimmig toen de politie begon met het arresteren van de demonstranten. Volgens een woordvoerster van de politie worden de actievoerders allen ingerekend en overgebracht naar het hoofdbureau.

De demonstratie van onder meer de Anti-Fascistische Actie was bedoeld om een vuist te maken tegen politiegeweld, racisme en de beperkingen die worden opgelegd aan demonstraties.