nederland

Politie zoekt 2 getuigen schietincident

Door ANP - 22 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De recherche is op zoek naar twee getuigen die mogelijk iets hebben gezien van het schietincident op 11 november in de Amsterdamse Ten Katestraat. Volgens een woordvoerster is uit verklaringen van anderen gebleken dat deze mannen er vermoedelijk met ,,hun neus bovenop” stonden.

Bij het schietincident kwam de achttienjarige Naoufal Mohammadi om het leven. De politie vermoedt dat hij als onschuldige omstander is geraakt, toen meerdere mannen ruzie hadden op straat. Twee mannen van 22 en 24 jaar raakten lichtgewond. Zij werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident, maar ze zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze blijven nog wel verdachten, maar worden niet gezien als de mogelijke schutters.

Volgens de zegsvrouw waren er op het moment van de schietpartij, rond 18.30 uur, veel mensen op straat. De zaak komt dinsdagavond voorbij in het tv-programma Opsporing Verzocht.