nederland

‘Ruim 70 miljoen nodig voor aanpak overwegen’

Door ANP - 24 november 2016

UTRECHT (ANP) – Het uitbannen van alle openbare onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland kost zeker 70 miljoen euro. Dat zei directeur Pier Eringa van Spoorbeheerder ProRail donderdag.

Bij een ongeluk op een onbewaakte overgang in het Groningse Winsum raakten onlangs 18 mensen gewond. ProRail wil binnen enkele jaren volledig af van de ongeveer honderd onbeveiligde spoorwegovergangen. Voor het verwijderen of beveiligen is volgens hem gemiddeld een kleine 8 ton per locatie nodig.

Eringa heeft komende dinsdag een ontmoeting met de boer die kritiek uitte op de spoorbeheerder na het ongeluk in Winsum. Die eist excuses omdat hij door Eringa ten onrechte in de media negatief neergezet zou zijn in nasleep van het ongeluk. Voor aanpak van de bewuste overweg is een deel van het land van de boer nodig.