nederland

Rutte: nog meer handel met Indonesië

Door ANP - 21 november 2016

JAKARTA (ANP) – Met Indonesië zijn nog meer handel en investeringen over en weer mogelijk. Dat laat premier Mark Rutte weten aan het begin van zijn meerdaagse bezoek aan de voormalige Nederlandse kolonie.

Bij de reis gaat het om een handelsmissie, waaraan meer dan 110 bedrijven en instituten meedoen uit sectoren als water & maritiem, afval en tuinbouw. Na Indonesië staat donderdag Singapore op de agenda.

,,We zijn dus een hoop onderweg, maar niet voor niets. Nederland heeft al een handelsrelatie met Indonesië en Singapore die in de miljarden loopt. Dat zal de komende jaren verder toenemen. Op heel veel terreinen liggen er kansen om nog meer geld te verdienen. Deze reis moet een steuntje in de rug geven voor onze topbedrijven en kennisinstellingen”, aldus Rutte.

De premier spreekt woensdag als eerste Nederlandse regeringsleider het parlement toe. Hij zal dan ook terugblikken op het gezamenlijke verleden.