nederland

Samsom en Asscher opnieuw in aanvaring

Door ANP - 19 november 2016

TILBURG (ANP) – PvdA-lijsttrekkerskandidaten Diederik Samsom en Lodewijk Asscher zijn zaterdag tijdens hun tweede debat in Tilburg opnieuw in aanvaring gekomen over arbeidsmigratie in de EU. Net als tijdens het eerste debat in Den Haag maandag sloeg Asscher daarbij een harde toon aan. Hij oogstte hiermee boegeroep uit de zaal. Samsom concludeerde uiteindelijk dat de verschillen minder groot zijn dan ze lijken. ,,Volgens mij komen we er samen wel uit.”

Asscher wil desnoods met het vrije verkeer van personen in de EU stoppen als er geen einde komt aan de benadeling van Nederlandse werknemers, die het slachtoffer worden van concurrentievervalsing. Samsom vindt het dreigen met weglopen bij de onderhandelingen een ,,loze belofte”. Hij wil altijd blijven ,,doorknokken”.