nederland

Sinterklaas wint het nog altijd van kerstman

Door ANP - 25 november 2016

AMSTELVEEN (ANP) – In de strijd om de consument wint Sinterklaas het nog altijd van de kerstman, maar het gat tussen de twee wordt wel kleiner. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker GfK onder 28.000 Nederlanders. Circa 71 procent van de ondervraagden slaat dit jaar sinterklaascadeaus in. Daartegenover zegt circa 67 procent van de consumenten cadeaus te kopen voor onder de kerstboom.

Het percentage kerstkopers is al jaren stabiel. De goedheilig man daarentegen kampt met tanende interesse. In 2012 gaf 74 procent van de ondervraagden nog aan cadeaus te kopen voor pakjesavond.

Verder verwacht GfK dat mensen tijdens de feestdagen meer geld zullen uitgeven aan cadeaus dan voorgaande jaren. Circa 84 procent van de ondervraagden zegt minimaal hetzelfde of meer te gaan uitgeven dan vorig jaar.