nederland

Toch nog extra Hamlet van De Appel

Door ANP - 30 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Toneelgroep De Appel heeft op de valreep nog één extra voorstelling gepland van Hamlet. Op zaterdag 17 december kunnen nog 400 theaterliefhebbers naar het stuk gaan kijken, zo heeft De Appel woensdagochtend laten weten. Alle andere voorstellingen, inclusief de extra stoelen die dinsdag nog in de zaal werden gepropt, waren in een mum van tijd uitverkocht.

Hamlet is de zwanenzang van De Appel. De toneelgroep houdt op 1 januari op te bestaan omdat de gemeente na 45 jaar geen subsidie meer wil verstrekken. Het besluit heeft geleid tot veel kritiek uit de cultuursector. De Appel speelt zijn allerlaatste voorstelling op 18 december.

Het stuk van William Shakespeare gaat over een Deense prins die wraak neemt op zijn oom, nadat hij er achterkomt dat deze de oude koning heeft vermoord. De hoofdrollen worden gespeeld door David Geysen (tevens regisseur), Judith Linssen, Hugo Maerten, Bob Schwarze, Iwan Walhain en Fahd Lahrzaoui.