nederland

Twaalf jaar cel voor dood Raja

Door ANP - 28 november 2016

HAARLEM (ANP) – Zaandammer Ferry de G. (36) is maandag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens doodslag op zijn ex-vriendin Raja Draaisma (35) uit Hoofddorp. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden wegens moord zestien jaar cel, maar is er volgens de rechtbank niet in geslaagd te bewijzen dat De G. een vooropgezet plan had om zijn vroegere vriendin dood te schieten.

Raja Draaisma kwam vorig jaar juni om het leven bij haar woning in Hoofddorp. De G. meldde zich een dag later bij de politie. Hij verklaarde dat zijn ex hem had willen neerschieten. Zij zou dodelijk zijn geraakt bij een worsteling om het vuurwapen. Zij zou dat na het beëindigen van hun relatie enkele maanden eerder niet hebben teruggegeven. De avond van het incident zou hij dat wapen hebben willen ophalen.