nederland

Wandelen door de vernieuwde Velsertunnel

Door ANP - 29 november 2016

VELSEN (ANP) – Vlak voordat de Velsertunnel na een grootscheepse renovatie weer opengaat, kunnen belangstellenden op zaterdag 7 en zondag 8 januari door de vernieuwde tunnel wandelen. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie Hyacint vertellen de bezoekers over wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd. Jong en oud zijn welkom om op hun gemak de tunnel te verkennen.

De Velsertunnel tussen Beverwijk en Velsen is sinds half april dicht. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen de auto’s er in januari weer door. De exacte datum moet nog worden vastgesteld, want Rijkswaterstaat wacht nog op een openstellingsvergunning. Ook is er nog wat werk aan de winkel. Zo moet de tunnel weer toegankelijk worden gemaakt, want hij enkele tijdelijke wegen aan de zuidkant blokkeren hem nu. Die moeten eerst worden verwijderd.

De publieksdagen zijn gratis, maar belangstellenden moeten zich wel inschrijven voor een bepaalde dag en tijd.