nederland

‘Wilders moet open discussie kunnen voeren’

Door ANP - 18 november 2016

SCHIPHOL (ANP) – PVV-leider Geert Wilders moet als politicus en fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij ,,een open discussie kunnen voeren over maatschappelijke problemen’’.

De overheid heeft via het Openbaar Ministerie niet het recht om politieke speeches te interpreteren, zei Wilders’ raadsman Geert-Jan Knoops vrijdagmiddag op de eerste dag van zijn pleidooi. ,,Dan komen we op het glijdende terrein van het interpreteren”, waarschuwde de strafpleiter in het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp.

Daarnaast heeft de politicus bij het afleggen van de eed als lid van de Staten-Generaal de plicht om de wil van zijn kiezers te verwoorden. ,,Hij dient het partijprogramma uit te dragen, binnen en buiten parlement”, sprak Knoops.

Knoops zet maandag het pleidooi voort.