nederland

‘Winteroffensief’ tegen slechte contracten

Door ANP - 28 november 2016

DEN HAAG (ANP) – De FNV begint maandag aan een ‘winteroffensief’ dat uitbuiting van personeel moet tegengaan. Op een aantal locaties wordt actie gevoerd tegen werkgevers die hun medewerkers blootstellen aan te hoge werkdruk en onzekerheid over hun contract. Onder meer bij staalproducent Tata Steel in Velsen-Noord en op Schiphol komen vakbondsleden en (ex)werknemers samen.

,,Mensen zijn boos. Werk moet tegenwoordig steeds goedkoper en sneller, met als gevolg: een te hoge werkdruk en onzekerheid of je mag blijven werken”, aldus Mariëtte Patijn van de FNV. Het wordt volgens haar tijd dat werkgevers mensen niet meer tegen elkaar uitspelen.

Op Schiphol protesteren werknemers die zich bezighouden met het inchecken van passagiers tegen de hoge werkdruk en onderbetaling. Bij Tata Steel is minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan het eind van de ochtend aanwezig om met metaalwerkers te praten.

De vakbeweging heeft voor de komende tijd meer acties aangekondigd, onder meer in de schoonmaaksector, het streekvervoer en de journalistiek.