nederland

‘Zonder kroongetuigen geen liquidatieproces’

Door ANP - 07 november 2016

SCHIPHOL (ANP) – Zonder de inbreng van in eerste instantie Peter la S. en later Fred R. als kroongetuigen zou er geen liquidatieproces Passage zijn geweest. Dan zouden diverse afrekeningen mogelijk nooit zijn opgehelderd en zou het moorden wellicht zijn doorgegaan. Ook zou het niet zijn gelukt opdrachtgevers voor de rechter te brengen.

Dit zei aanklager Frits Posthumus maandag op de eerste dag van het requisitoir in het hoger beroep van het liquidatieproces. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank op Schiphol vijf dagen uitgetrokken voor het toewerken naar de strafeisen. Dat gebeurt op 22 november.

In het hoger beroep staan tien verdachten, opdrachtgevers, tussenpersonen en uitvoerders, terecht wegens hun betrokkenheid bij zeven liquidaties tussen 1993 en 2006.Een deel van hen wordt ook beschuldigd van het beramen van andere afrekeningen.