nederland

20 jaar cel in zaak chaletmoord

Door ANP - 12 december 2016

ZUTPHEN (ANP) – Voor het doden van zakenman Ton Kuijf in een chalet in Ermelo is maandag de 31-jarige Janet S. uit Kampen veroordeeld tot twintig jaar cel. De rechters in Zutphen achtten geen moord maar doodslag bewezen.

Het ontzielde lichaam van Kuijf werd op 14 maart 2014 door de brandweer in het brandende chalet gevonden. Het met tape en kabelbinders geknevelde lichaam was gewikkeld in plastic. Het slachtoffer bleek overleden als gevolg van tientallen messteken. De rechtbank in Zutphen sprak S. vrij voor moord. ,,Voorbedachte raad kan niet worden bewezen”, aldus de voorzitter.

S. kreeg eerder drie jaar cel – in hoger beroep verhoogd tot vier jaar cel – voor het eind 2003 koelbloedig met een mes doodsteken van een man in Den Haag die seksuele toenadering had gezocht.