nederland

475 kilo cocaïne gevonden na achtervolging

Door ANP - 22 december 2016

SPIJKENISSE (ANP) – De politie heeft donderdag bekendgemaakt dat na een achtervolging deze week van Hellevoetsluis naar Spijkenisse 475 kilo cocaïne is gevonden. De verdovende middelen werden aangetroffen in een achtergelaten auto.

De auto en de lading zijn in beslag genomen en de drugs zijn inmiddels vernietigd. Na de achtervolging van twee verdachte auto’s werden vier mannen aangehouden.

Dat gebeurde op dinsdag, toen omstanders een verdachte situatie meldden op een bedrijfsterrein aan de Ampèreweg in Hellevoetsluis. Twee auto’s met zes tot zeven mensen reden na een vermoedelijke diefstal op hoge snelheid weg.

Mede door de inzet van een politiehelikopter konden agenten de vluchtauto’s in Spijkenisse tot stoppen dwingen. Vier inzittenden gingen er vandoor, maar konden alsnog worden aangehouden. Naar de overige verdachten wordt nog gezocht.