nederland

50PLUS: Dijkgraaf (GeenPeil) wilde op lijst

Door ANP - 06 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Jan Dijkgraaf, lijsttrekker van de kersverse partij GeenPeil, wilde eigenlijk op de lijst van 50PLUS. Hij streefde naar minimaal de zesde plek op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen, aldus 50PLUS-voorzitter Jan Nagel.

,,Maar dat konden en wilden we niet”, zei Nagel dinsdag. Volgens hem is Dijkgraaf formeel nog lid van 50PLUS. Hij zou de partij niet hebben ingelicht over zijn vertrek. Nagel wil verder geen oordeel geven over de stap van Dijkgraaf: ,,Iedereen heeft het recht een eigen partij op te richten.”

Volgens Dijkgraaf kreeg hij 8 november te horen dat hij niet op de ,,beoogde” zesde plek zou komen. ,,Ik nam die mededeling voor kennisgeving aan, omdat ik al wist dat ik naar GeenPeil ging”, aldus de kersverse politicus op zijn website Briefje van Jan onder het kopje Aan Jan Nagel.