nederland

A9 weer open na dodelijk ongeval

Door ANP - 11 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De A9 bij Amsterdam (richting Amersfoort) is zondag rond het middaguur weer geopend voor het verkeer, meldde Rijkswaterstaat. De weg werd zaterdagmiddag afgesloten, nadat een verkeersportaal met matrixborden tijdens werkzaamheden naar beneden was gekomen. Hierbij kwam een bestuurster van een personenauto om het leven. De bestuurder van een werkvoertuig raakte gewond.

De politie heeft een man aangehouden om te worden gehoord. De man bestuurde een van de twee werkvoertuigen die bij het ongeval waren betrokken. De aanhouding betekent niet dat de man concreet ergens van wordt verdacht, maar het is bij ongevallen gebruikelijk.

De politie deed tot zondagochtend onderzoek met de arbeidsinspectie. Rijkswaterstaat voerde vervolgens nog enkele controles uit.