nederland

Achmea: laat professionals vuurwerk afsteken

Door ANP - 22 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Verzekeraar Achmea zou graag zien dat vuurwerk in het vervolg alleen nog wordt afgestoken door professionals in plaats van door consumenten. De verzekeraar heeft zich aangesloten bij het zogenoemde Vuurwerkmanifest, een online initiatief voor een verbod op consumentenvuurwerk.

Bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea zegt op de website dat de verzekeraar is gevraagd het initiatief te steunen. En we doen dat graag, zegt hij. ,,Bij elke jaarwisseling worden klanten van ons getroffen door vuurwerk. Zwaar beschadigde auto’s, afgebrande huizen en bedrijfspanden, kinderen en volwassenen met letsel aan handen, benen en ogen. Met alle trieste gevolgen van dien.” Hij zegt dat zijn organisatie schade en persoonlijk leed liever voorkomt.

Half december vorig jaar werd het initiatief gelanceerd.