nederland

Achtergrond schieten Noordeloos nog raadsel

Door ANP - 12 december 2016

NOORDELOOS (ANP) – Het nog onduidelijk wat de achtergrond is van de schietpartij in Noordeloos (Zuid-Holland) waarbij in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Rotterdam zwaargewond zijn geraakt.

Beide slachtoffers werden in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is inmiddels stabiel. De politie heeft met één van de twee gesproken, alsmede met getuigen. ,,Maar we hebben nog geen enkel idee wat zich daar heeft afgespeeld en waarom en door wie er is geschoten”, zei een woordvoerster van de politie maandag. De politie spreekt graag met meer getuigen.

De bewuste nacht kreeg de politie een melding van een incident op de Middenweg. In de berm van de N214 bleek een neergeschoten 28-jarige man te liggen. Verderop, in het weiland, ontdekte de politie een tweede slachtoffer, een 35-jarige man. Ook hij was neergeschoten. Mogelijk ligt de aanleiding in het criminele circuit.