nederland

Alarm FNV over tijdelijke contracten Schiphol

Door ANP - 14 december 2016

SCHIPHOL (ANP) – De FNV slaat alarm over de ‘enorme carrousel’ van tijdelijke werknemers bij de bagage- en passagiersafhandeling op Schiphol. Op de luchthaven werken veel mensen met onzekere contracten. En onzekere contracten leiden tot een hoog personeelsverloop. Dat heeft gevolgen voor de medewerkers maar ook voor de veiligheid, zegt de vakbond.

De FNV wil af van tijdelijke contracten in de afhandeling. ,,Daar heeft bijna niemand meer een vast contract. Dat kan zo niet langer. Je hebt juist ervaren vakmensen nodig om de kwaliteit te garanderen en de veiligheidsrisico’s op de luchthaven zo laag mogelijk te houden”, zegt een woordvoerster.

Het grote aantal tijdelijke contracten leidt er ook toe dat steeds meer mensen een screening moeten ondergaan, om in de beveiligde gebieden op Nederlandse luchthavens te mogen werken. Tijdelijke werknemers moeten dat soms meerdere keren per jaar.