nederland

Ambassadeurs ontboden bij Koenders om Aleppo

Door ANP - 14 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De ambassadeurs van Rusland en Iran worden woensdag bij minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken ontboden over de val van de Syrische stad Aleppo. Koenders gaat benadrukken dat de evacuatie van deze stad goed moet verlopen. Aleppo is recent vrijwel volledig in handen van het Syrische regime gevallen dat wordt gesteund door Moskou en Teheran.

Koenders zei woensdag dat het kabinet ,,uitermate bezorgd” is over de situatie in de stad. Er zijn berichten over executies. ,,Er moet nog veel gebeuren om de 30.000 tot 60.000 mensen daar een uitweg te geven.” Zij moeten volgens hem een goed onderkomen krijgen en goed worden verzorgd. ,,Ze moeten niet terecht komen in een nieuwe poel van ellende.”

Er zijn meer westerse landen die de ambassadeurs van deze landen gaan ontbieden over deze kwestie, zei Koenders.