nederland

Amsterdams eerbetoon aan Bob Dylan

Door ANP - 10 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Op de dag dat Bob Dylan níet zijn Nobelprijs komt ophalen in Stockholm, brengen veel artiesten hem zaterdagavond in de Amsterdamse Melkweg een aubade. Op deze ‘evening of the Nobel Prize’ staan onder meer Henk Hofstede, Roos Rebergen, Mieke Stemerdink, Hans Vandenburg, Bob Fosko, Rick de Leeuw en Lucretia van der Vloot, met een orkest, op het programma.

In de Zweedse en Noorse hoofdsteden worden zaterdag de Nobelprijzen uitgereikt. Opvallende afwezige bij de plechtigheid is de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur, de Amerikaanse dichter en zanger Bob Dylan. Hij zegt andere verplichtingen te hebben.

De Groningse hoogleraar Bernard Feringa ontvangt in Stockholm de Nobelprijs voor de Scheikunde, voor zijn onderzoek naar moleculaire nanomachines.