nederland

André Rieu geeft voortaan nieuwjaarsconcerten

Door ANP - 14 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – André Rieu geeft op 7 januari een nieuwjaarsconcert in de Ziggo Dome. Hij wil daarmee, naar Weens voorbeeld, een nieuwe traditie in het leven roepen.

De ook in het buitenland uiterst populaire Limburger wordt bijgestaan door het Johan Strauss Orkest, dat volgend jaar zijn dertigjarig jubileum viert. De violist en dirigent neemt ook een groot koor, internationale solisten en 150 dansparen mee naar Amsterdam. André deelt het podium in de Ziggo Dome in totaal met 350 artiesten.

,,Al jarenlang speelden mijn vrouw Marjorie en ik met het idee om een speciaal nieuwjaarsconcert te geven in Nederland. Maar ik was in die periode altijd met het orkest op tournee in het buitenland”, legt hij uit. ,,Dat hebben we nu veranderd, zodat we het jaar voortaan groots kunnen beginnen; met een prachtig nieuwjaarsconcert in eigen land!”