nederland

Asscher haalt uit naar VVD en PVV

Door ANP - 17 december 2016

LELYSTAD (ANP) – PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft op een partijbijeenkomst in Lelystad hard uitgehaald naar de VVD en de PVV. Hij waarschuwde voor een nieuwe coalitie van die beide rechtse partijen.

Volgens hem gaat de partij van premier Mark Rutte na de verkiezingen ,,als het even tegenzit” zo weer regeren met de PVV van Geert Wilders. ,,Op dit moment doen zij alsof ze het alternatief zijn voor Wilders, straks krijg je twee voor de prijs van een.”

De VVD vormde tussen 2010 en 2012 een kabinet met het CDA dat gedoogsteun kreeg van de PVV. Na zo’n anderhalf jaar viel het uiteen omdat de regeringspartijen het niet eens werden met de de PVV over nieuwe bezuinigingen.

Asscher zei verder dat het VVD-programma vooral de belangen van de grote bedrijven verdedigd. Voor werknemers betekent het volgens hem vooral onzekerheid en minder bescherming tegen ontslag. ,,Het is een heel cynisch verraad aan de gewone man en de gewone vrouw.”