nederland

Asscher verwacht steun participatieverklaring

Door ANP - 19 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken verwacht dat iedereen die Nederlandse waarden belangrijk vindt voor de integratie van migranten, de door hem voorgestelde participatieverklaring zal steunen. Dat laat de minister maandag weten in reactie op een artikel in de Volkskrant, waarin diverse politici en instanties hun vraagtekens plaatsen bij het nut van de verklaring,

Met de participatieverklaring zouden migranten in de toekomst al snel na aankomst de Nederlandse waarden moeten onderschrijven. Kamerleden van de VVD en de SP, Vluchtelingenwerk en twee adviesorganen van de regering zeiden tegen de Volkskrant weinig meerwaarde te zien in de verklaring, die de regering per 1 juli 2017 wil laten opnemen in de Wet inburgering.

De Raad van State en de Adviescommissie voor Vluchtelingenzaken stellen dat datgene wat in de verklaring komt te staan, nu al deel uitmaakt van het inburgeringsexamen.