nederland

Automobilist (84) vrij na fatale aanrijding

Door ANP - 09 december 2016

BREDA (ANP) – De 84-jarige man uit Bavel die donderdag was doorgereden na een fatale aanrijding in Ulvenhout is na een nacht in de cel weer vrijgelaten. De politie heeft niet het vermoeden dat de bejaarde automobilist bewust en met opzet de plek van het ongeval heeft verlaten. Hij blijft wel verdachte wegens betrokkenheid bij de aanrijding, aldus een woordvoerster. Door het ongeval kwam een 73-jarige fietsster uit Bavel om het leven.

De automobilist was na de aanrijding doorgereden en meldde zich later op het politiebureau omdat hij zich herkende in het Burgernetbericht dat de politie na het ongeluk verstuurde. De bestuurder verklaarde dat hij op de plek van het ongeval had gereden. Na de ontdekking van de schade aan zijn auto realiseerde hij zich dat de politie naar hem op zoek was.