nederland

Beroep tegen vrijspraak na moord Valkenswaard

Door ANP - 09 december 2016

DEN BOSCH (ANP) – Het Openbaar Ministerie in Den Bosch gaat in beroep tegen de vrijspraak van twee mannen voor de moord op een garagehouder in Valkenswaard. De mannen uit Amsterdam en Utrecht werden donderdag wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van moord en medeplichtigheid nadat tegen hen respectievelijk 22 en 21 jaar cel was geëist.

De vijftigjarige man uit Amsterdam kreeg alleen een jaar celstraf voor brandstichting in de vluchtauto en de 38-jarige man uit Utrecht werd veroordeeld tot 20 maanden cel voor het bezit van een grote partij xtc.

De rechter gelooft weliswaar dat de mannen betrokken zijn geweest bij de fatale schietpartij maar er is geen bewijs voor de beschuldigingen dat de Amsterdammer Seref C. de schutter is geweest en de Utrechter Ruben J. bijvoorbeeld wegens voorverkenningen medeplichtig was.

Niet eens

Het OM is het niet eens met de uitspraak, laat een woordvoerster vrijdag weten.

Slachtoffer Mahmut Karaman werd op 30 december 2014 in het kantoor van zijn garage van dichtbij vier keer beschoten. Een duidelijk motief voor de moord is niet gevonden.