nederland

Beschuldigingen tegen ‘politiemol’ uitgebreid

Door ANP - 19 december 2016

DEN BOSCH (ANP) – Het Openbaar Ministerie heeft de beschuldigingen tegen ‘politiemol’ Mark M., een handlanger en drie klanten uitgebreid. Officier van justitie Willem Bos oordeelt dat ze een criminele organisatie hebben gevormd en heeft dat aan de verwijten toegevoegd, maakte hij maandagochtend bekend tijdens een regiezitting. M. wordt bovendien verdacht van computervredebreuk.

Agent Mark M. (30) uit Weert zou vanaf 2011 jarenlang enorme hoeveelheden vertrouwelijke informatie uit het politiesysteem hebben verkocht aan criminelen. Hij zou 28.000 keer onbevoegd hebben gezocht naar gevoelige informatie en duizenden vertrouwelijke documenten hebben gekopieerd.

De vijf verdachte hebben volgens de aanklager ingenieus geprobeerd om lopende strafonderzoeken te frustreren, legde hij maandag uit over hun criminele samenwerkingsverband.