nederland

Bezoek Glazen Huis lijdt niet onder aanslag

Door ANP - 20 december 2016

BREDA (ANP) – Het bezoekersaantal aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request.in Breda heeft vooralsnog niet te lijden onder de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Het is dinsdagochtend zelfs drukker dan een dag eerder, aldus de gemeente.

De aanslag in de Duitse hoofdstad betekent wel een domper, maar de sfeer wordt er niet door bedorven. ,,We zijn vast van plan om er toch een feestje van te maken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Breda. Dagelijks worden tussen de 70.000 en 100.000 bezoekers verwacht, maar die zijn er nu nog niet omdat de schoolvakantie nog niet is aangebroken.

Burgemeester Paul Depla van Breda liet eerder weten mee te leven met slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Berlijn. De stad is sindsdien extra alert. De wegen naar de Grote Markt zijn afgezet, om de kans op aanslagen met vrachtwagens te verkleinen. Dat heeft gevolgen voor de bevoorrading van winkels en horeca.