nederland

Blok wil dat corporaties snel gaan investeren

Door ANP - 02 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Als woningcorporaties niet snel meer huurwoningen gaan bouwen, dreigt een strafmaatregel. Dat zegt minister Stef Blok vrijdag in een interview met het AD.

Uit cijfers van de toezichthouder Autoriteit Woningcorporaties blijkt dat corporaties in 2015 5,5 miljard euro hebben verdiend. De minister hekelt dan ook het feit dat de corporaties in hetzelfde jaar nog minder hebben geïnvesteerd dan het jaar ervoor. ,,Woningcorporaties zijn gierig. Ze zitten hun stuivers te poetsen in plaats die in te zetten.”

Blok heeft de corporaties gedreigd dat de politiek het geld bij ze weg zal halen als ze niet gaan investeren. De vereniging van woningcorporaties Aedes kondigde deze week al aan dat ze van plan zijn meer te investeren. ,,Ik wil resultaat zien”, zei de minister echter. Hij roept ook gemeenten op om voor bouwlocaties te zorgen.