nederland

Boek over Holleeder ook naar Amerika

Door ANP - 14 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Er is in het buitenland steeds meer interesse in het boek Judas van Astrid Holleeder. De Amerikaanse uitgeverij Little, Brown (uitgever van onder anderen Donna Tartt) komt met een Engelse vertaling, meldt uitgeverij Lebowski Agency woensdag. Waarschijnlijk zal het boek in 2018 in de Verenigde Staten en mogelijk ook in Engeland op de markt komen.

Judas verbreekt in Nederland alle records. Het boek staat sinds de verschijning op 5 november op de eerste plaats van de Bestseller 60. Er zijn intussen al 475.000 exemplaren van gedrukt. Ook wordt onderhandeld over film- en theaterrechten en er zijn deals gesloten met uitgeverijen in Duitsland, Zweden en Denemarken.

In Judas doet Astrid Holleeder een boekje open over haar broer Willem. Ze vertelt onder meer over de Heineken-ontvoering en de impact daarvan op alle familieleden. Ook spreekt ze over haar jeugd, haar kinderen en over haar werk als advocate.