nederland

Boekhouder tilt baas voor miljoenen

Door ANP - 20 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – Een 55-jarige boekhouder heeft zijn baas, een transporteur, voor enkele miljoenen euro’s getild. Dat blijkt uit een strafrechtelijk onderzoek van de Zeehavenpolitie in Rotterdam. De man is half november al aangehouden, maar de politie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De man uit Hardinxveld-Giessendam was sinds 2007 in dienst van het bedrijf en stuurde in de afgelopen negen jaar onterechte en niet-geautoriseerde salarissen naar zichzelf. De man gebruikte de miljoenen voor het aankopen van onroerend goed en luxe auto’s. Ook werden de woningen van de verdachte voor grote bedragen verbouwd en maakte hij meerdere keren per jaar verre reizen. Soms nam hij mensen mee voor wie voor hij de reis- en verblijfskosten betaalde.