nederland

Brandweer: blijf binnen bij brand Roermond

Door ANP - 16 december 2016

ROERMOND (ANP) – Kunststoffabriek Sekisui Alveo aan de Montageweg in Roermond is vrijdagmiddag getroffen door een zeer grote brand. De brandweer sloeg groot alarm. Om 16.00 uur loeiden de sirenes: in een NL Alert kregen mensen te horen dat ze binnen moeten blijven. Mensen in de stad moeten de ventilatie uitzetten.

De rookwolken hangen boven delen van Roermond. Inwoners van de stad kregen vlak na het uitbreken van de brand een eerste NL Alert met het verzoek ramen en deuren te sluiten. Dat bleek later onvoldoende.

Het bedrijf ligt aan industrieterrein Roerstreek ten oosten van de stad. De dikke zwarte rook is in de wijde omgeving zichtbaar. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De oorzaak is onbekend.